ЗЕМЛЯ ДЛЯ БОРИСЛАВСЬКОЇ ВЛАДИ

Деякі бориславські можновладці на законних підставах скористалися своїм правом на отримання земельних ділянок за час нинішньої каденції.

Зокрема, депутат Бориславської міської ради Ігор Михаць, якого дехто вважає правонаступником нинішнього міського голови, за цей час одержав дві земельні ділянки.

Спочатку рішенням № 189 сесії Бориславської міської ради від 25 березня 2011 року йому передали як фізичній особі-підприємцю земельну ділянку площею 5801 квадратний метр на вулиці Симона Петлюри, 19, “в” у Бориславі в оренду терміном на п’ять років із земель запасу міста для виробничих потреб.

Відтак 29 лютого 2012 року сесія Бориславської міської ради прийняла рішення № 543, за яким Ігор Михаць знову ж таки як фізична особа-підприємець одержав земельну ділянку площею 0,7488 гектара на вулиці Трускавецькій, 125, “б” у Бориславі в оренду терміном на п’ять років для виробничих потреб.

Олегові Кобилецькому, який є членом виконкому Бориславської міської ради, рішенням № 78 сесії Бориславської міської ради, яка відбулася 28 січня 2011 року, затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність для будівництва та обслуговування гаражу з наступною видачею державного акту на право власності на землю.

Скористався своїм правом і міський голова Борислава Володимир Фірман, чим породив чимало домислів і чуток, ба, навіть звинувачень з боку простих бориславців, які у кожному наданні земельної ділянки вбачають махінації міської влади.

Рішенням № 795 сесії Бориславської міської ради, яка відбулася 23 листопада 2012 року, Володимирові Фірману затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 687 квадратних метрів на вулиці Дрогобицькій, 53, “а” в Бориславі та передали її йому в оренду терміном на п’ять років для обслуговування нежитлової будівлі.

Відсутність публічної інформації про земельні ділянки бориславських можновладців не сприяє довірі до влади.

 

Анатолій ВЛАСЮК

коментарів: 1

  1. Igor Shved написав(ла):

    ТАКА «ОДНОБІЧНА» БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ НА УКРАЇНІ !!!
    Сьогодні кожен день у засобах масової інформації повідомляють про затримання працівників різних юридичних структур за отримання хабара. Сума та валюта не мають значення. Дуже «модно» стало хапати за руку працівників Державної служби з міліції та Прокуратури, інколи військовозобов’язаних з Служби Безпеки України і суддів. Я «обома руками», як кажуть ЗА БОРОТЬБУ З ХАБАРНИЦТВОМ! Це тяжкий кримінальний злочин, який веде до морального зруйнування суспільства та наносить матеріальні збитки Державі Україні. Згоден, що у МВС та ПРОКУРАТУРІ/яку до речі зараз по новому Закону позбавили багатьох її юридичних можливостей/ , «процвітає» корупція у всіх її різновидах /як вимагання, так і посередництво/. До того ж новій Владі у країні треба на звільнені місця «посадити» своїх людей. Тільки визиває сумнів затримання при отриманні хабара працівників СБУ. Завжди у всіх країнах світу на роботу до розвідки і контррозвідки брали тільки найкращих професіоналів! І якщо працюючий міліціонер – це Державний службовець МВС, то колишній міліціонер – це « мент» чи, як висловлюються кримінальні злочинці, – «мусор». Працівники ж СБУ колишніми не бувають ! Справжні професіонали розвідки і контррозвідки, навіть на пенсії, залишаються «ПРОФЕСІОНАЛАМИ»! А «Професіонали» бувають тільки у двох станах:: чи живі, чи мертві. Так що ті, кого затримують при отриманні хабара чи попали під ретельно сплановану провокацію, чи не «Професіонали»! Безпека України залежить від чіткої роботи СБУ. Наша країна живе і буде жити в віках завдяки налагодженій спрямованій праці «Професіоналів». Громадянська війна, яка зараз триває на територіях Луганської та Донецької областей /під назвою АТО/, окупація Криму, який був відданий сепаратистами «московським загарбникам», вважаю, скоро закінчаться, бо в нас є і така сильна структура, як СБУ. Що стосується СУДДІВ, які були затриманні органами по боротьбі з корупцією. Нажаль, треба визнати, ці факти мають місце у нашому суспільстві. Окремі не порядні судді порушують Закон і треба їх виявляти та юридично карати. Тільки , рахую, їх меншість , бо вірю в наше Правосуддя. Все ж у рядах суддів є, головним чином, ЧЕСНІ ЛЮДИ, Патріоти України, які опираються у своїй роботі на Законність. Інакше б у нас на Україні був би суцільний «беспредел». Щоб уникнути фактів корупції серед суддів можливо необхідно обмежити термін перебування на посаді судді чи змінити саму процедуру призначення судій /зробити її виборною/. Однозначно, БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ ТІЛЬКИ У ЮРИДИЧНИХ СТРУКТУРАХ – це, просто, ЗАХОПЛЕННЯ ВЛАДИ НА МІСЦЯХ та «пере направлення грошових потоків» з хабарів від прихильників В. Януковича до співдружності П. Порошенко!
    А як же Інші Міністерства та відомства України? Одне з найбагатших міністерств це Міністерство соціальної політики України. Мільярди гривень виділені з бюджету України цьому міністерству для надання соціальної допомоги населенню країни і в першу чергу нашім УКРАЇНСЬКИМ ДІТЯМ, ІНВАЛІДАМ, СОЦІАЛЬНО НЕ ЗАХИЩЕНИМ ЛЮДЯМ ПОХИЛОГО ВІКУ
    та іншим. То є тим, хто терпить нужду чи у силу того, що ще не може, чи вже не може забезпечити собі потрібний для існування рівень життя. На усю країну «протрубили» про надання субсидії населенню для оплати комунальних послуг. Та нічого нового не відбулося. Постанова Кабінету Міністрів № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» існує з 1995р. та затверджена першим віце-прем’єром України П. Лазаренко. На протягу багатьох років у цю постанову вносились тільки зміни та доповнення. Черговими постановами стали № 409, 106 і. т.д. підписані А. Яценюком. При чому цифр комунальних платежів, які указані в постанові № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» по наданню субсидій соціально незахищеним верствам населення, чиновники з Управління праці та соціального захисту населення/УПСЗН/ у Дніпропетровській області не дотримуються. Субсидії надаються на значно менші обсяги комунальних послуг ніж це указано у постановах. Тому соціально не захищеним людям доводиться оплату /у гривнях/ проводити набагато вищими сумами, ніж належить по законодавчим актам. Якщо гроші з бюджету не виділяються у повному обсягу /у чому я маю сумнів/, то навіщо ці Законодавчі акти? Якщо ж таки виділяються, то іде розкрадання державного бюджету – перетворення безготівкових грошей у готівкову гривню. А куди ж зникають ці сотні тисяч/чи мільйони/? Знову ж страждає населення, яке сплачує по підвищеним тарифам. Виходить подвійна бухгалтерія. Тільки гроші/як і енергія/ не можуть, виникати із нічого та зникати невідомо куди – вони тільки переходять із одної форми/з казначейства/ в іншу/комусь у «кишеню»/! Тому баланс і не сходиться, а населення,: в першу чергу соціально незахищене /діти, інваліди та люди похилого віку/, зледеніють! ЧИНОВНИКИ Місцевого самоврядування та Державні службовці у ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ області КРАДУТЬ гроші у людей! В Управліннях праці та соціального захисту населення Дніпропетровської області нібито «немає корупції», чи «НЕ ВИЯВЛЯЮТЬ КОРУПЦІОНЕРІВ »?! Вважаю, «грошові потоки» хабарів пішли у «потрібне русло» для нової Влади!? А все ж, рахую, матеріальна грошова допомога призначається також і тим людям, які не мають на неї ніяких прав! А може я помиляюсь? ДОВЕДІТЬ!!!
    І ще одне, але не останнє. Є на Україні Державна служба України з питань праці, а також ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ, які займаються питаннями праці,професійно-технічної освіти та працевлаштування населення України. Центри зайнятості у Дніпропетровській області – це зовсім окремі «держави у Державі». Незважаючи на високий рівень безробіття у країні, тут, як завжди – «УСЕ У ПОРЯДКУ»!? Працюють тут Державні службовці ще з ЧАСІВ Л. БРЕЖНЄВА! Роботи офіційно немає, але «свої люди» завжди працевлаштовуються. «ГРОШОВІ ПОТОКИ» ХАБАРІВ повернули в НОВЕ РУСЛО до команди ПЕТІ чи ЮЛІ і знову усе вийшло на «круги своя». На роботу посадою вище ніж прибиральниця чи вантажник без хабара працевлаштуватися не можливо/хіба що за рідким винятком/. КОРУПЦІЇ тут «немає»/бо БОРОТЬБА з нею НЕ ВЕДЕТЬСЯ/! А навіщо? Усі КОМУНІСТИ та СІОНІСТИ на своїх посадах і , Як у ЧАСИ СРСР, мають і високі оклади Державних службовців, і вислугу років, і дещо ще! Як кажуть: «Хліб з маслом і до хліба, та ще…»! Усі задоволені окрім ВЕЛИКОГО СЛОВ’ЯНСЬКОГО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ! Тільки він страждає більше усіх, бо не має роботи, а це – грошей для ВИХОВУВАННЯ своїх ДІТЕЙ, нормального ХАРЧУВАННЯ, ЛІКУВАННЯ, можливості гарно ВІДПОЧИТИ.
    Багато ще можна писати про інші Міністерства і відомства та їх відношення до корупції. Тільки виникає питання . Чому така «ОДНОБІЧНА» боротьба з КОРУПЦІЄЮ на Україні? Може тому, що у юридичних структурах важче повернути «ПОТОКИ ХАБАРІВ» від одних керівників до інших, у силу їх знань Законів України?! Так коли ж нарешті настане той час, коли на Україні буде СПРАВЖНЯ боротьба З КОРУПЦІЄЮ у всіх її галузях Міністерств і відомств/у тому числі і юридичних/, а не «боротьба» з ОКРЕМИМИ ОСОБАМИ «непокірними» сучасній Владі!?
    Я ВІРЮ, ЩО ЦЕЙ ЧАС НАСТАНЕ І ДЕРЖАВА УКРАЇНА СТАНЕ ВІЛЬНОЮ /СВОБОДНОЙ/ ВІД КОРУПЦІЇ !!!
    вересень 2015р. І.Швед

Залишити коментар