РОМАН СОЛОВЧУК ІДЕ, ЩОБИ ЗАЛИШИТИСЯ

На п’ятдесят третій позачерговій сесії Бориславської міської ради першому надали слово Романові Соловчуку.

Той заявив, що у зв’язку з погіршенням стану здоров’я має намір до 15 серпня цього року залишити посаду головного редактора часопису “Нафтовик Борислава”. Водночас він висловив сподівання, що залишиться працювати в газеті, хоча зазначив, що це дуже нелегка ноша, особливо зважаючи на його понад сорокарічний стаж. Одночасно Роман Соловчук попросив виплатити йому заборгованість по зарплаті.

Бориславський міський голова Володимир Фірман сказав, що ніхто не спонукав Романа Соловчука до цього кроку, це його особистий вибір, а депутат Володимир Хауляк подякував метру за роботу і сказав, що редакція зможе знайти йому заміну. Якщо ж цього не станеться, то депутати допоможуть у пошуках достойної кандидатури.

Прикметно, що жодного рішення з цього приводу народні обранці не приймали. Дехто в кулуарах, правда, потім зазначив, що навряд чи Роман Соловчук до 15 серпня покине посаду головного редактора часопису “Нафтовик Борислава”, особливо зважаючи на те, що по зарплаті він сам собі заборгував понад сто тисяч гривень. На одній із попередніх сесій зазначалося, що загальний борг газети складає вже понад чотириста тисяч гривень і є найвищим у Бориславі серед усіх організацій.

Уже зараз починають ділити шкуру невбитого ведмедя, пророкуючи, хто ж замінить Романа Соловчука. Найбільше шансів міг би мати Петро Магур, який працює в редакції на відповідальній посаді, але до нього не прихильно ставляться у “білому домі”. Подейкують, що посаду редактора пропонували Наталії Бараняк, яка формує інформаційну політику міської ради, але та відмовилась. Називають ім’я Ярослава Дзіндзя. Ідеальною кандидатурою міг би стати Володимир Ключак, якого недавно звільнили з посади головного редактора газети “Франкова криниця Підгір’я”. До нього прихильно ставляться і Володимир Фірман, і Роман Соловчук, але навряд чи трускавчанину захочеться приймати часопис з таким величезним боргом, де, за ідеєю, слід би провести аудиторську перевірку, проте навряд чи з цим погодяться влада і нинішній редактор.

 

Анатолій ВЛАСЮК 

коментарів: 1

  1. au meilleur prix Nike Zoom Lebron 9 IX Runnings написав(ла):

    Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Залишити коментар