ПОРАЗКА ОЛЕКСІЯ РАДЗІЄВСЬКОГО, АБО ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ МИХАЙЛО ВАВРИН КЕРІВНИКОМ ФРАКЦІЇ “БАТЬКІВЩИНИ” У ДРОГОБИЦЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ?

Якщо на всеукраїнському рівні Фронт змін влився у “Батьківщину” без особливих зовнішніх потрясінь, то, скажімо, в Дрогобичі ситуація дещо інша. Особливо це видно на прикладі фракції “Батьківщини” у Дрогобицькій міській раді.

До неї входить четверо депутатів – Михайло Ваврин (керівник фракції), Михайло Лужецький, Роман Пукало, Богдан Недбальський. В опозиції до Олексія Радзієвського до недавнього часу перебував Михайло Ваврин

У фракції ж Фронту змін є вісім депутатів. Всі вони голосують так, як це вигідно дрогобицькому міському голові. Якщо вони ввійдуть до фракції “Батьківщини”, то вже одинадцять депутатів будуть проти Михайла Ваврина.

У такій ситуації залишається нелогічним, аби керівник фракції Михайло Ваврин був фактично без армії. Адже буде смішно, коли на фракції приймають якесь рішення, а за нього голосують всі депутати, крім Михайла Ваврина.

Логічно було б, якби він залишив посаду лідера фракції “Батьківщини”. Це цілком може бути, тим паче на тлі подій, коли Фронт змін на Львівщині намагатиметься поглинути “Батьківщину”, особливо в тих радах місцевого рівня, де має більше членів. Не виключено, що й народний депутат України Роман Ілик перестане бути керівником Львівської обласної організації “Батьківщини”.

Чи голосуватиме Михайло Ваврин як представники вже колишнього Фронту змін? Побачимо це вже тоді, коли прихильники Арсенія Яценюка ввіллються до фракції “Батьківщини”. А поки що голосування Михайла Ваврина погоди не робить, адже в Дрогобицькій міській раді опозиція у класичному її розумінні вже давно померла. Можливо, навіть і не народжувалась. Окремі тілорухи так званих опозиціонерів, як тепер видно, були пов’язані з розв’язанням особистих проблем.

Сумно, пані та панове, але мусимо зазначити, що це є поразкою Олексія Радзієвського, а не його перемогою. Стає очевидним той факт, що сильна влада не може існувати без сильної опозиції. У Дрогобичі ж маємо слабку владу і слабку опозицію. А на тлі слабкої громади будувати європейське місто не доводиться…

 

Анатолій ВЛАСЮК

Залишити коментар