РОМАН ІЛИК: “ДЕРЖАВА НЕ ВИКОНУЄ ЗАХОДІВ З ЛІКВІДАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНИХ І СОЦІАЛЬНИХ НАСЛІДКІВ ВИДОБУТКУ НАФТИ В БОРИСЛАВІ”

Народний депутат України Роман ІЛИК звернувся до Уряду щодо виділення коштів з держбюджету на виконання заходів на території Борислава передбачених у Загальнодержавній цільовій програмі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій на 2013-2017 роки.

«Вирішення екологічних та соціальних проблем Борислава, питання не районного а всеукраїнського масштабу. Це єдине місто в Європі, яке розташоване на нафтовому родовищі. Екологія міста потребує негайного відновлення. Разом із громадськістю Дрогобиччини ми ведемо системну роботу для надання місту статусу зони з надзвичайною екологічною ситуацією. Необхідно негайно вживати заходів з покращення життя мешканців Борислава. З цього питання до мене постійно звертається місцеве населення, міська влада, депутати міської та Львівської обласної ради», – наголосив народний обранець. Роман ІЛИК також зазначив, що цього року програмою, зокрема, передбачено перенесення загальноосвітньої школи №7 та Бориславської центральної міської лікарні за межі небезпечної зони, для цього необхідно 12,3 млн грн.

У межах заходів з ліквідації екологічних і соціальних наслідків довготривалого видобутку нафти та озокериту на території м. Борислав Програмою, зокрема, в зазначені роки передбачено: перенесення загальноосвітньої школи N 7 за межі небезпечної зони, завершення будівництва школи в мікрорайоні, до якого проводиться відселення постраждалих жителів, перенесення корпусів Бориславської центральної міської лікарні за межі нафтового та озокеритового родовищ, завершення будівництва лікарні на 300 ліжок, консервація Бориславського озокеритового родовища, підготовка експертного висновку щодо стану озокеритової шахти та шляхів подальшого використання родовища, проведення обстеження території родовищ нафти та озокериту з метою встановлення меж території, з якої необхідно відселити жителів.

Програму було затверджено Законом України «Про Загальнодержавну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2013 – 2017 роки»

Залишити коментар