ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ РОМАН ІЛИК КЕРІВНИКОМ ЛЬВІВСЬКОЇ “БАТЬКІВЩИНИ”?

Куратором “Батьківщини” на Львівщині став Сергій Власенко. До нього цим займався Володимир Швець, у якого Роман Ілик свого часу був помічником-консультантом.

Не секрет, що Львівщина для “Батьківщини” з огляду на наступні президентські вибори є базовою областю. Тому новий куратор насамперед займатиметься підготовкою партійних кадрів до роботи з електоратом у цьому напрямку.

Хоча Сергій Власенко вже не народний депутат України, проте він є заступником голови Політичної ради “Батьківщини”, тобто Арсенія Яценюка. Якщо останній балотуватиметься в президенти як єдиний кандидат від опозиції, то захоче мати свого ставленика на Львівщині від колишнього Фронту змін.

Отже, наразі не зрозуміло, з якою місією відрядили Сергія Власенка на Львівщину. Навіть якщо він не накопає “жучків” на Романа Ілика, то просто виконуватиме волю Юлії Тимошенко щодо підтримки Арсенія Яценюка. Колишній лідер Фронту змін повинен задовольнити амбіції теж уже колишніх одно-партійців на керівні посади і пожертвувати Романом Іликом. Якщо Степан Кубів прийде на зміну Романові Ілику, то це лише посилить внутріпартійні тертя і не сприятиме роботі на перемогу опозиційного кандидата.

Під шумок прес-служба народного депутата України Олега Канівця, який представляє Стрийщину, заявила, що їхній шеф повертається в “Батьківщину”.   Це, звичайно, піар-хід, пов’язаний з буцімто відстороненням Володимира Шевця від кураторства “Батьківщиною” Львівщини. Скільки би нардеп не казав, що Швець і його люди (читай: Ілик) переслідували “бідного” Канівця, мова однозначно йде про зраду виборців і про зламання власної присяги, даної на Біблії. Не даремно регіонали відвалили “тушці” на його округ 2 мільйони 300 тисяч гривень. Дрогобиччина не отримала жодної копійки.

Сергію Власенку ще слід буде розібратися з кадрами в “Батьківщині”, коли, як, скажімо, в Дрогобичі, депутати міської ради від цієї політичної сили голосують всупереч рішенням партійної організації. Треба буде безболісно ввести колишніх членів Фронту змін в партійні структури об’єднаної “Батьківщини”, а це не просто, зважаючи на обопільні амбіції. Але нема сумніву, що в будь-якому випадку Сергій Власенко діятиме виключно в інтересах Юлії Тимошенко, яка, без сумніву, відводить Львівщині чи не головну роль на майбутніх президентських виборах. Що стосується Романа Ілика, то він як людина команди погодиться з будь-яким рішенням Юлії Тимошенко щодо своєї особи.

 

Анатолій ВЛАСЮК

Залишити коментар